Zoeken

Passchendaele Archives

‘Passchendaele’ is niet alleen een episode uit de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog. Het is een begrip geworden, een internationaal symbool voor oorlogsgeweld in zijn meest gruwelijke vorm. Tijdens de Derde Slag bij Ieper in 1917, ook wel de Slag bij Passendale genoemd, worden hier in honderd dagen ongeveer 600.000 militairen buiten strijd gesteld voor een terreinwinst van slechts acht kilometers. Deze mannen, uit alle hoeken van de wereld, worden herdacht op één van de talrijke begraafplaatsen of monumenten die het landschap in de Westhoek typeren.

ArchivesOngeacht hoe indrukwekkend een bezoek aan CWGC Tyne Cot Cemetery, de Duitse militaire begraafplaats in Langemark of één van de vele andere begraafplaatsen of monumenten is, kan men er vaak enkel een naam terugvinden. Met ‘The Passchendaele Archives’ wil  het Memorial Museum Passchendaele 1917 een gezicht geven aan, en het verhaal vertellen achter deze namen. Niet alleen ontbrekende gegevens worden aangevuld, maar de herinnering aan de gesneuvelden wordt levendig gehouden.

 

Wij hebben jouw hulp nodig!

Hebt u meer informatie over een familielid die meestreed in de Slag bij Passendale in 1917? Liet hij hierbij het leven? Neem dan contact op via archives@passchendaele.be of vul bigevoegde vragenlijst in. In ruil voor uw medewerking, proberen wij te achterhalen wat er precies gebeurde op die fatale dag. Naast een kort verslag, krijgt u een hedendaagse kaart met de locatie waar uw familielid de dood vond of dodelijk gewond raakte. 

Schenkingen van originele stukken of foto’s aan het museum of het Tyne Cot Bezoekerscentrum zijn steeds welkom.

Database

Dossiers zijn raadpleegbaar via de online database  Hierbij proberen we naast persoonlijke en militaire gegevens ook de fatale acties op kaart te duiden. Zij die geen gekend graven hebben, krijgen op die manier een laatste rustplaats in het landschap.

Database

Contact

Kenniscentrum

Ieperstraat 1
B-8980 Zonnebeke
T 051 77 04 41
archives@passchendaele.be

Folder