Zoeken

Memorial Museum Passchendaele 1917 opent opnieuw de deuren

Het Memorial Museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke opent op maandag 18 mei 2020 opnieuw de deuren. Het museum was sinds 13 maart 2020 gesloten om de verdere verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Het MMP1917 voert enkele maatregelen in voor een veilig museumbezoek.

‘Het is belangrijk dat we ons museum gecoördineerd en stap voor stap openen. De veiligheid van onze bezoekers, medewerkers, vrijwilligers en collectie staat hierbij centraal.’, zegt Steven Vandenbussche, Directeur MMP1917.

Social distancing en online ticketverkoop

Het MMP1917 is ervan overtuigd dat het haar kernwaarden ‘Experience. Reflect. Remember.’ een plaats kan geven in vrij toegankelijke maar veilige ruimtes. In samenwerking met de sector, werkte het museum hiervoor een exit-plan uit. Zo kunnen voorlopig enkel gezinnen het museum bezoeken of kan de bezoeker iemand uit zijn/haar bubbel meenemen. De tickets worden bij voorkeur op voorhand online gekocht en betalen in het museum of de museumshop gebeurt het liefst elektronisch. De bezoekers worden gevraagd om zeker anderhalve meter afstand te houden en het éénrichtingsverkeer aan de hand van pijlen in het museum te volgen. Het museum ziet ook toe op een goede handhygiëne van medewerkers en bezoekers. In het kader van de coronacrisis, startte het museum ook een webshop met heel wat artikelen zoals historische publicaties, wandel- en fietsroutes, gadgets … Kopers kunnen hun aankoop op een veilige manier in het museum ophalen of thuis laten leveren.

Een beknopt overzicht van alle veiligheidsmaatregelen staan vanaf morgen, na de finale veiligheidsrondgang op www.passchendaele.be.

‘Op het moment van de sluiting, dachten we niet dat dit voor zo’n lange periode zou zijn. We steunen echter voor de volle 100% de maatregelen van de overheid en blijven dit ook de komende periode doen.’, benadrukt Joachim Jonckheere, Gedelegeerd Bestuurder van het MMP1917.

fotommp