Zoeken

Audioguides voor het Memorial Museum Passchendaele 1917

banner

Audioguides voor het Memorial Museum Passchendaele 1917

Vanaf 15/05 beschikt het Memorial Museum Passchendaele 1917 (MMP1917) over audiogidsen. De audiogidsen loodsen de bezoekers doorheen het museum en geven extra uitleg bij de vele objecten en opstellingen van het museum. Hiermee is het museum klaar voor het belangrijke herdenkingsjaar 2017, dat in het teken staat van de honderdste herdenking van de Slag bij Passendale.

Het Memorial Museum Passchendaele 1917 heeft zich tijdens het voorjaar klaargestoomd voor de honderdjarige herdenking van de Slag bij Passendale. Het museum verwacht een extra boost aan bezoekers en vanuit deze optiek is het belangrijk om deze mensen kwaliteitsvol te ontvangen. Alle museumteksten werden herwerkt, herschreven en in een nieuw jasje gestopt. Daarnaast paste het MMP1917 de cinematografie aan van het museum, door nieuwe filmbeelden te integreren met dynamische animatiebeelden. Ook de ontsluiting van de collectiestukken in het permanente aanbod werd aangepast en bijgestuurd.

Het museum dat sinds 2004 bestaat, had nood aan een upgrade. De vernieuwingen en de implementatie van de audiogidsen hebben als doel hedendaagse inzichten van museumpresentaties te integreren. De audiogids, die eruit ziet als een klein gsm-toestel is op een gemakkelijke manier te bedienen. Bezoekers kunnen met het apparaat richten naar een verschillend podcasts, die doorheen het museum zijn opgesteld. Een professionele stemacteur begeleidt zo de bezoekers doorheen het museum met deskundige uitleg. De teksten zijn eenvoudig en duidelijk zodanig dat ze voor iedereen toegankelijk zijn. De audioguide is beschikbaar in vier verschillende talen: Nederlands, Engels, Frans en Duits.  

Meer informatie:

Memorial Museum Passchendaele 1917
Berten Pilstraat 5A
8980 Zonnebeke
info@passchendaele.be