Zoeken

Boek 'Passendale 1917, landschap in oorlog'

De streek rond Ieper is in 1914 dichtbegroeid en groen, gevormd en vervormd door de natuur en menselijk ingrijpen. Het landschap is op dat ogenblik al meermaals het decor geweest van veldslagen en oorlog en wordt daarom ‘het slagveld van Europa’ genoemd. En dan moet de Eerste Wereldoorlog nog beginnen.

Welke processen gaven het dichte landschap vorm, wat was de wisselwerking tussen oorlog en landschap en welke sporen heeft de oorlog in het landschap achtergelaten? Het Memorial Museum Passchendaele 1917 brengt dit verhaal in haar nieuwste publicatie, ‘Passendale 1917 – landschap in oorlog’, een boek dat werd gerealiseerd in samenwerking met Lannoo. Dit boek benadert de Groote Oorlog en de Slag bij Passendale vanuit een unieke invalshoek.

De focus ligt vooral op de vernielingen van 1917, dat een cruciale invloed had op verschillende aspecten van oorlogsvoering. Verkrijgbaar in de shop van het museum en binnenkort in de betere boekhandel. De Boekvoorstelling vindt plaats op 3 Juni om 14u00 in de bibliotheek van Zonnebeke. Inschrijven via info@passchendaele.be

trigertriger boek 

Triger book 2