Zoeken

Tijdelijke tentoonstelling ‘Feniks, Huib Hoste en het modernisme in Zonnebeke’: 08/06/2020 - 30/05/2021

Van
maandag 08 juni, 2020 om 09:00
Tot
zondag 30 mei, 2021 om 17:00

TT

Laat je rondleiden door bouwmeester Huib Hoste in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Zonnebeke. Hij vertelt het bijzondere verhaal van zijn unieke creaties in een doorgaans traditionele wederopbouw na de verwoesting van de Eerste Wereldoorlog.

De vernieuwende, modernistische opvatting van Hoste over de wederopbouw, viel in Zonnebeke niet bij iedereen in goede aarde. Zo werd zijn plan voor een nieuw gemeentehuis niet uitgevoerd en neemt pastoor Lammens een loopje met het interieur van de kerk. De touchscreen toont je  hoe het interieur van de kerk er volgens Hoste had moeten uitzien. Je leert er ook meer over zijn ontwerpen in de gemeente en regio. 


In Groot-Zonnebeke (Zonnebeke, Passendale, Beselare, Geluveld en Zandvoorde) vertellen de informatiekubussen meer over de wederopbouw in die specifieke (deel)gemeente. 

 
PRAKTISCHE INFO 
Locatie: 

OLV Kerk, Roeselarestraat 1, 8980 Zonnebeke

Openingsuren:

  • De kerk is dagelijks toegankelijk van 9u-17u. Laatste toegang om 16u. Niet toegankelijk op zondag van 10u30-11u30. 
  • De kerktoren + uitkijkpunt: dagelijks open van 10u tot 17u30. Laatste toegang om 16u30. Jaarlijks gesloten van 16 december t.e.m. 31 januari.

Corona veiligheidsmaatregelen:

  • Er mogen maar 4 personen tegelijk de kerk bezoeken.
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht.
  • Respecteer de social distancing.

Tarieven: 

gratis

Deze tijdelijke tentoonstelling maakt deel uit van Feniks 2020. Dit project vertelt het opmerkelijke verhaal van de wederopbouw van de voormalige frontzone in de Westhoek na de totale vernielingen van de Eerste Wereldoorlog. Verschillende steden, gemeenten en musea zetten hun schouders onder een jaarprogramma van expo’s, evenementen en toeristische routes.