Zoeken

Tijdelijke tentoonstelling ‘Feniks, Huib Hoste en het modernisme in Zonnebeke’

Van
zaterdag 18 april, 2020 om 09:00
Tot
zondag 15 november, 2020 om 17:00

TT

Door de verlenging van de coronamaatregelen kan deze nieuwe tijdelijke tentoonstelling niet openen op 18 april 2020. We laten u zo snel mogelijk weten wanneer u deze tentoonstelling kan bezoeken.

Laat je rondleiden door bouwmeester Huib Hoste in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Zonnebeke. Hij vertelt het bijzondere verhaal van zijn unieke creaties in een doorgaans traditionele wederopbouw na de verwoesting van de Eerste Wereldoorlog.

De vernieuwende, modernistische opvatting van Hoste over de wederopbouw, viel in Zonnebeke niet bij iedereen in goede aarde. Zo werd zijn plan voor een nieuw gemeentehuis niet uitgevoerd en neemt pastoor Lammens een loopje met het interieur van de kerk. Dankzij de Virtual Reality ontdek je hoe het interieur van de kerk er volgens Hoste had moeten uitzien. Je leert er ook meer over zijn ontwerpen in de gemeente en regio. Na de tentoonstelling, kan je een bezoekje brengen aan de kerktoren waar een kijkkastje op de bovenste verdieping 3D-foto’s van het heropgebouwde Zonnebeke toont.

Beklim ook de kerktoren en ontdek hoe de geschiedenis het landschap tekende in de tentoonstelling ‘Getekend Landschap’. Een fenomenaal uitzicht over de regio beloont de klim.
In Groot-Zonnebeke (Zonnebeke, Passendale, Beselare, Geluveld en Zandvoorde) vertellen de informatiekubussen meer over de wederopbouw in die specifieke (deel)gemeente. 

 
PRAKTISCHE INFO 
Locatie: 

OLV Kerk; Roeselarestraat 1; 8980 zonnebeke

Openingsuren:

  • De kerk is dagelijks toegankelijk van 9u-17u. Laatste toegang om 16u. Niet toegankelijk op zondag van 10u30-11u30.
  • De kerktoren + uitkijkpunt: dagelijks open van 9u tot 18u. Laatste toegang om 17u00. Jaarlijks gesloten van 16 december t.e.m. 31 januari.

Tarieven: 

gratis

Deze tijdelijke tentoonstelling maakt deel uit van Feniks 2020. Dit project vertelt het opmerkelijke verhaal van de wederopbouw van de voormalige frontzone in de Westhoek na de totale vernielingen van de Eerste Wereldoorlog. Verschillende steden, gemeenten en musea zetten hun schouders onder een jaarprogramma van expo’s, evenementen en toeristische routes.