Zoeken

Collectiedag rondom de terugkeer en de wederopbouw na de oorlog op zaterdag 15 juni (10u -17u) in het Kenniscentrum van het In Flanders Fields Museum.

Datum
zaterdag 15 juni, 2019 van 10:00 tot 17:00

Organisatie: In Flanders Fields Museum i.s.m. Memorial Museum Passchendaele 1917

Iedereen die documenten, voorwerpen, foto’s en verhalen heeft omtrent het verblijf in den vreemde, de terugkeer naar de Westhoek en de wederopbouw na de Eerste Wereldoorlog mag die op zaterdag 15 juni binnenbrengen in het Kenniscentrum van het In Flanders Fields Museum. Ook andere Eerste Wereldoorlog-gerelateerde voorwerpen en documenten kunnen voorgelegd worden. Deze documenten zullen gedigitaliseerd worden. Op die manier wordt erfgoed over de wederopbouw bewaard en ingezet voor het evenementenproject Feniks dat in 2020 de wederopbouw van de Westhoek als onderwerp heeft.

Medewerkers en vrijwilligers van het Kenniscentrum van het Memorial Museum Passchendaele 1917 en het In Flanders Fields Museum zullen aanwezig zijn om duiding te geven.

Praktisch

Op zaterdag 15 juni doorlopend van 10 tot 17u in de leeszaal van het Kenniscentrum, na aanmelding in het museumcafé, Lakenhallen, Grote Markt 34.

Alle deelnemers aan deze collectiedag ontvangen een drankje en een gratis ticket voor het ciné-concert “14-18 Mon Grand-Père et ma Grand-Mère, une histoire d’amour et de guerre” van het duo Gao Boulenger om 17u30 in de Stadsschouwburg. In een concert van een uur vertolken Marie Boulenger (piano) en Xiuwen Gao (cello) klassieke muziek uit de Eerste Wereldoorlog terwijl op het scherm het liefdesverhaal van de grootouders van de pianiste tijdens die oorlog verbeeld wordt.

Meer info:
kenniscentrum@zonnebeke.be
051 77 04 41