Zoeken

11/11 in Zonnebeke

Datum
zondag 11 november, 2018 van 06:00 tot 18:00

Om 6u00 zal een ‘Lone Piper’ op CWGC Tyne Cot Cemetery en aan het Schots Monument op de Frezenberg ‘When The Battle’s Over’ spelen. Dit maakt deel uit van een wereldwijd eerbetoon aan alle slachtoffers van WOI. Deze pipetune speelden de Schotse troepen traditioneel op het einde van een slag.

8u30: Kransneerlegging

Verschillende deelgemeentes
Kransneerlegging bij verschillende monumenten en begraafplaatsen in Groot-Zonnebeke.

9u00 – 17u00: Boekenbeurs van de Westhoek

PC de Craeye, Kraaiveldstraat 7, Passendale
Gratis boekenbeurs met binnen- en buitenlandse standhouders en tal van boeken over heemkunde en de Eerste Wereldoorlog.
Meer info: luc.delancker@gmail.com

10u00: Plechtigheid

Kerk, Zonnebeke
Plechtigheid met misviering en kransneerlegging aan het monument voor de oud-strijders en het monument voor de Duitse oorlogsslachtoffers in Zonnebeke.

13u00: Poppiesrun

Alle informatie via: http://www.poppiesrun.be

14u00: Plechtigheid ‘104 years Black Watch Corner – The Black Watch in Flanders’

Oude Kortrijkstraat, hoek Doelbos
Op 11 november 1914 speelde het 1st Batalion van het Black Watch Regiment een cruciale rol bij de redding van de Ieperboog. Naar aanleiding hiervan organiseert Field Marshal Haig’s Own Pipes & Drums in samenwerking met de Black Watch Association, de Gemeente Zonnebeke en het MMP1917 een eenvoudige plechtigheid aan het Black Watch monument.

15u30: Herdenkingsplechtigheid CWGC Tyne Cot Cemetery

Op wapenstilstand is er traditiegetrouw een plechtigheid op CWGC Tyne Cot Cemetery. De ceremonie wordt opgeluisterd door de West Yorkshire Police Band. Deze band vertegenwoordigt het West Yorkshire Police korps en komt op 11 november naar de Westhoek om hun gesneuvelde politiemannen te herdenken. 124 van hen kwamen om in de Eerste Wereldoorlog. 36 werden begraven in België en 5 worden herdacht op het Tyne Cot Memorial.

Praktisch:

 • De parkings van het MMP1917 zullen niet toegankelijk zijn.
 • Gelieve in het centrum de aanwijzingen te volgen naar volgende parkings voor individuele bezoekers:
  • Kerk Zonnebeke
  • Voetbalveld Zonnebeke
  • IJzerweg
  • Gemeenteplein
  • Culinair Huis Vandeputte
 • Bussen kunnen de bezoekers afzetten en ophalen op het plein voor de kerk van Zonnebeke en zich tussenin parkeren Roeselarestraat (ter hoogte van huisnummer 29)
 • De parking van CWGC Tyne Cot Cemetery zal eveneens niet toegankelijk zijn. Gelieve te parkeren langsheen de Passendalestraat of op de parking van Pasfrost (Passendalestraat 80, 8980 Zonnebeke). Vanaf deze parking worden shuttles (treintjes) voorzien tussen 13u en 17u naar de begraafplaats.