Zoeken

Literaire poëzieavond 'IJzer 2018'

Datum
donderdag 19 april, 2018 van 20:00 tot 21:30

IJZERSTERKE WOORDEN IN EEN BEKLIJVENDE SETTING

100 jaar na de Groote Oorlog fietsen 7 dichters een week langs de frontlijn. Ze trekken van Diksmuide naar Poperinge en staan stil bij monumenten, kerkhoven, loopgraven en onbekende herdenkingsplekken.  Ze brengen hulde op de manier die ze het best kennen: met poëzie. 

Op donderdag 19 april 2018 doet het ‘Ijzer 2018’- cycloteam Zonnebeke aan. Overdag kan je samen met de dichters een dagetappe rijden (van +-9u30 tot 16u inclusief lunch). Fiets door het getekende landschap in het wiel van dichters Andy Fierens, Els Moors, Max Temmerman, Maud Vanhauwaert, Laurence Vielle , Bart FM Droog (NL) en Tristan Marquardt (DE).

’s Avonds ben je van harte welkom in het Memorial Museum Passchendaele 1917 voor de avondvoorstelling. Ijzer 2018 is een beklijvende literaire voorstelling over angst en afscheid, oorlog en vrede.  Ijzersterk nieuw werk van de beste hedendaagse dichters gecombineerd met de mooiste gedichten van (on)bekende War Poets. Een intiem eerbetoon aan de honderdduizenden soldaten en burgers die in de Westhoek door de Groote Oorlog werden getekend.

PRAKTISCHE INFORMATIE AVONDVOORSTELLING

DATUM: Donderdag 19 april van 20u tot 21u30

LOCATIE: Memorial Museum Passchendaele 1917

TICKETPRIJS:  10 EUR VVK, 11 EUR ADD: tickets via http://www.passchendaele.be/tickets

Ijzer 2018 is voorstelling van VONK & Zonen met Andy Fierens, Laurence Vielle, Max Temmerman, Bart FM Droog, Maud Vanhauwaert, Tristan Marquardt (poëzie) en Jonas Winterland (muziek). Soundscapes door Myrthe Luyten en Bert Hornickx (Astronaute) Productie: VONK & Zonen- Regie en scenografie: Lotte Dodion

Met dank aan de partners Vlaams Fonds voor de Letteren, Goethe-Institut, Poëzie Aarschot, Das KULTURForum Antwerpen, Westtoer, Memorial Museum Passchendaele 1917 en de deelnemende musea. (of logo’s VONK & Zonen, Vlaams Fonds voor de Letteren, Poëzie Aarschot, Goethe-Institut, Das Kulturforum, eigen logo’s)

PRAKTISCHE INFORMATIE FIETSTOCHTEN

Opgelet: voor de fietstocht is een apart ticket nodig. Alle informatie en inschrijvingen voor de fietstocht via de website: http://www.vonkenzonen.be/ijzer-2018/