Zoeken

Literaire poëzieavond 'IJzer 2018'

Datum
donderdag 19 april, 2018 van 20:00 tot 21:30

10 dichters fietsen langs de frontlijn

100 jaar na de Groote Oorlog fietsen 10 dichters een week langs de frontlijn. Ze trekken van Diksmuide over Zonnebeke, Ieper en Langemark naar Poperinge en staan stil bij monumenten, kerkhoven, loopgraven en minder bekende herdenkingsplekken.  Ze brengen hulde op de manier die ze het best kennen: met poëzie. 

Op donderdagavond 19 april ben je van harte welkom in het Memorial Museum Passchendaele 1917 voor de avondvoorstelling van Ijzer 2018.  Een beklijvende literaire voorstelling over angst en afscheid, oorlog en vrede.  Ijzersterk nieuw werk van hedendaagse dichters gecombineerd met de meest pakkende gedichten van (on)bekende War Poets. Een literair eerbetoon aan de honderdduizenden soldaten en burgers die in de Westhoek tijdens de Groote Oorlog het leven lieten.

IJzer 2018 is voorstelling van VONK & Zonen met Andy Fierens, Laurence Vielle, Max Temmerman, Bart FM Droog, Maud Vanhauwaert, Tristan Marquardt (poëzie) en Jonas Winterland (muziek). Soundscapes door Myrthe Luyten en Bert Hornickx (Astronaute) Productie: VONK & Zonen- Regie en scenografie: Lotte Dodion

PRAKTISCHE INFORMATIE AVONDVOORSTELLING

DATUM: Donderdag 19 april van 20u tot 21u30

LOCATIE: Memorial Museum Passchendaele 1917

TICKETPRIJS:  10 EUR vvk, 11 EUR add

Tickets via: http://www.passchendaele.be/tickets

Op donderdag 19 april 2018 kan je samen met de dichters een dagetappe rijden (van +-9u tot 16u inclusief lunch)in de regio Zonnebeke.  Een ticket voor deze fietstocht kost 25 euro inclusief lunch. Alle informatie over de fietstochten kan je hier terugvinden: http://www.vonkenzonen.be/ijzer-2018/

----

 IJzer 2018 is een productie van VONK & Zonen met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren en Cresco Advocaten CVBA  in samenwerking met het Goethe-Institut, Poëzie Aarschot, dasKULTURforum Antwerpen, Westtoer, In Flanders Fields Museum, Museum aan de Ijzer,  CC Kruispunt Diksmuide, Memorial Museum Passchendaele 1917, Talbot House, Huis van de Dichter en de steden en gemeenten Ieper, Diksmuide, Zonnebeke en Poperinge.